Риад. Група потребители на Twitter“ ще бъдат съдени в Саудитска

...
Риад. Група потребители на Twitter“ ще бъдат съдени в Саудитска
Коментари Харесай

Reuters: Потребители на „Twitter“ще бъдат съдени в Саудитска Арабия по обвинения в заплаха срещу обществения ред и „умерената идеология на обществото“

Риад. Група консуматори на „ Twitter “ ще бъдат съдени в Саудитска Арабия по обвинявания за нарушение на публичния ред и опасност против „ сигурността и умерената идеология на обществото “, предава Reuters.
Главният прокурор на Кралство Саудитска Арабия привика група консуматори на обществената мрежа, се оповестява в изказване на прокуратурата.
Говорител на Министерството на културата и информацията съобщи, че радикалният сунитски свещеник Али ал Рабией, е обвинен за „ осведомителни закононарушения “.
По-рано той написа в „ Twitter “, че е изцяло зает със законодателството третиращо тези въпроси, „ стига да не опонира на Корана, Сунната или изказванията на висшите духовници Бин Баз, Бин Утаймин, както и Съвета на висшите духовници “.
Прокурор шейх Сауд бин Абдула ал Муаджаб сподели, че почита свободата на мнението, само че акцентира властта на институцията, която съставлява, да стартира каузи против тези, които предизвикват омразата или подвеждат обществото.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР