Резултатите от проведено през 2019 година изследване на Националния статистически

...
Резултатите от проведено през 2019 година изследване на Националния статистически
Коментари Харесай

Над 75% от домакинствата в България имат достъп до интернет в домовете си

Резултатите от извършено през 2019 година проучване на Националния статистически институт /НСИ/ за потреблението на осведомителни и информационни технологии /ИКТ/ в семействата и от лицата демонстрират, че 75.1% от семействата в България имат достъп до интернет в домовете си. Само в границите на последните 10 години е маркиран растеж от 42.0 процентни пункта, регистрира Национален статистически институт.
В същото време една четвърт от лицата /24.5%/ в никакъв случай не са употребявали интернет, като в границите на миналите 10 години техният условен дял е намалял повече от два пъти.
За достъп до интернет семействата употребяват най-много мобилна връзка посредством мрежата на мобилните телефонни оператори /64.0%/ и закрепена кабелна връзка /57.8%/.
През актуалната година с най-голям условен дял на семейства с достъп до интернет е Югозападният регион /77.8%/, а с най-нисък е Северозападният регион /70.8%/.
Домакинствата с деца употребяват по-активно световната мрежа, като цели 90.5% от тях имат достъп до интернет при 70.0% за семействата без деца.
През 2019 година 24.8% от семействата нямат достъп до интернет в домовете си. Половината от тях /или 50,3%/ считат, че нямат потребност от него, до момента в който 41.9% показват като съществена причина неналичието на познания и умения за работа с интернет, а съгласно 24.3% разноските за достъп са прекомерно високи, демонстрира изследването на Национален статистически институт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР