„Резултатите от проведените до момента пробни гласувания с машини показва,

...
„Резултатите от проведените до момента пробни гласувания с машини показва,
Коментари Харесай

ЦИК: Близо 30 000 са заявленията за гласуване извън страната, най-много са от Турция - 11 000

„ Резултатите от извършените досега пробни гласувания с машини демонстрира, че значителен фактор за времето за гласоподаване е дали жителят е записал машинно вота си на изборите на 4 април “, изясни Цветозар Томов.

За 54 секунди гласоподават тези, които към този момент имат опит с машините от 4 април, а тези които не са - приблизително за 1 минута и 13 секунди.

Жените гласоподават доста по-бързо от мъжете за минута и една секунда, до момента в който мъжете за минута и 20 секунди.

„ Гражданите, които имат опит с машинното гласоподаване от 4 април го съпоставят с интервенциите при работа с банкомат “, обясниха още от ЦИК.

„ Съществува висока възможност Комисията да закупи още 1500 машини за гласоподаване и по този начин да станат общо 11 100, добави Томов. Това ще ни разреши да осигурим второ устройство за най-големите секции, само че това е ориентировъчно “, добави той.

„ Приключи срокът за регистрация на инициативните комитети за идните предварителни парламентарни избори. Регистрирани са 4 инициативни комитета за самостоятелни претенденти за народни представители “, добави Росица Матева.

ЦИК стартира банкет на документи на цивилен организации за наблюдаващи, стана ясно още на брифинга.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР