Резултатите от предложението остават несигурни, предвид все още неуточнените спецификации,

...
Резултатите от предложението остават несигурни, предвид все още неуточнените спецификации,
Коментари Харесай

Карнер е смекчил позицията си: Австрия предлага условен Въздуш...

Резултатите от предлагането остават несигурни, поради към момента неуточнените спецификации, които могат да създадат разликата сред същински прогрес или нова спънка по пътя към пълноправното участие в Шенген.

Наред с другото, Австрия би желала двете страни да одобряват търсещите леговище лица от Афганистан и Сирия, които са влезнали в страната по разнообразни направления. Също по този начин някои бъдещи вътрешно-шенгенски граници би трябвало да бъдат " консолидирани " като изискване за " Въздушен Шенген " - макар че те би трябвало да бъдат отстранени след постигането на пълноправно участие.

Австрийският министър Карнер продължава да е срещу цялостното присъединение на двете страни към Шенгенското пространство заради " опасения, свързани с противозаконната миграция ". Той съобщи, че премахването на контрола по сухопътните граници е предмет на обособени полемики.

Съгласно препоръчаното отчасти участие в Шенгенското пространство условията за надзор на пасажерите, пътуващи от румънски и български летища до летища в Шенгенското пространство и назад, ще бъдат анулирани. Въпреки това най-големите проблеми, с които се сблъскват транспортните компании или пасажерите, са на наземните контролно-пропускателни пунктове, където транспортните средства би трябвало да чакат с часове.

Освен това министърът на вътрешният министър загатна няколко условия за единодушие с участието на двете страни във " Въздушния Шенген ". Окончателният тип на съглашението ще бъде разискван от Австрия с двете страни кандидатки, в Словения на 12 декември на Залцбургския конгрес - срещата на Централноевропейското партньорство в региона на сигурността.

Освен изискването за приемане на бежанци, България би трябвало най-малко да утрои личния състав на Frontex на границата с Турция; Румъния и България би трябвало да получат повече средства за подсилване на външните си граници; а сухопътните граници сред България и Румъния и Румъния и Унгария " би трябвало да бъдат подсилени ". " Голямата стъпка беше от " не " към " да ", само че дано да забележим при какви условия ", сподели на собствен ред вътрешният министър Каталин Предою.

" Условията на Австрия, са условия, с които сме осведомени и които ще обсъдим. Някои от тях оказват помощ на Румъния да отбрани националната си територия. Останалите би трябвало да разгледаме по задълбочено ", добави той.

Междувременно президентът на България Румен Радев беше по-директен. " Условията, които австриийският министърът слага, са неприемливи за България ". " За нас е сериозно значимо да отворим сухопътните граници ", добави българският президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР