Резултатите от изпитите излязоха в последния моментСамо двама пълни отличници

...
Резултатите от изпитите излязоха в последния моментСамо двама пълни отличници
Коментари Харесай

Математиката спъна седмокласниците за прием в гимназиите

Резултатите от изпитите излязоха в последния миг
Само двама цялостни отличници след НВО

Средният резултат, реализиран от седмокласниците на националното външно оценяване по математика е 35,29 точки. Той е съпоставим с резултата от предходната година или 35,32 точки. Така за следващ път кандидат-гимназистите са се препънали в точната просвета, а министърът на образованието проф. Галин Цоков дефинира резултатите като притеснителни. Максимален резултат от 100 точки имат 262 възпитаници, а 180 възпитаници имат 0 точки.

На този декор резултатите по БЕЛ са малко по-добри от миналата година. Средният резултат е 55,04 точки. 13 възпитаници имат 100 точки, 15 възпитаници - 99,5 точки, а 34-ма - 99 точки.

Двама възпитаници имат по 100 точки и на двата изпита от националното външно оценяване.

Тази година резултатите излязоха в последния вероятен ден, в който стартира и записването за гимназиите. При представянето на цели си министър Цоков означи, че се мисли в посока да бъде изменен графика на изпитите следващата година, като да бъдат изтеглени с една седмица и са към края на образователната година.

В отговор на въпрос на “Труд news ” той уточни, че нарастването на заплати на учителите ще важи 1 януари, както и ще че желае от ведомството на Асен Василев повече пари за прехрана на просветителните институции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР