Резултатите от изборите за 49-то Народно събрание задават редица възможности

...
Резултатите от изборите за 49-то Народно събрание задават редица възможности
Коментари Харесай

Атанасова: Политическата криза не може да бъде решена само от една формация

Резултатите от изборите за 49-то Народно заседание задават редица благоприятни условия както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. С вота си българските жители демонстрираха еднопосочно, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка, партия или коалиция.

Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Общото в тези резултати, които обрисуват ясно разграничителни линии в българското общество, е че демонстрират единствения излаз от актуалната обстановка. Той е вероятен единствено в случай че с взаимно почитание сред партиите се реализират допустими взаимни отстъпки, единодушие по стратегически значимите въпроси за страната и дейно възобновяване на политическия разговор. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и констатации, ще загуби освен гласоподаватели, само че и вероятност за дълготрайно положително присъединяване в политическия и публичен живот в страната, добави Атанасова.

Тя уточни, че най-голямата им победа за последните две години е, че не са разрешили да се трансфорат нито в жертва, нито в главорез. " През цялото време от тази заплаха ни спасяваше непрекъснатото самонапомняне, че най-непосредствената ни задача като политическа групировка е да даваме решения на действителните проблеми на обществото, да се стремим да съхраняваме неговата целокупност и да следваме дневния ред на болшинството български жители ", безапелационна е Атанасова.

Тя акцентира, че в случай че българските жители имат цялостното право да бъдат прочувствени, само че техните представители в Народно събрание нямат това право. " Ние имаме само задължението да преработим тази гражданска сила и страст и да я превърнем в положителен дневен ред за страната. Ако не можем да се оправим с тази задача дружно и поотделно, то всички ние би трябвало да сме наясно, че за следващ път ще сме пропилели социална сила и ще сме я използвали за персонални цели.

" От позицията на първа политическа мощ ние сме наясно, че българският народ сподели, че нито една от партиите в 49-тото Народно събрание не може да реши политическата рецесия сама ", акцентира тя и добави, че в името на успеха на изборите ГЕРБ-СДС са подготвени освен да беседват с партиите в Народното събрание, само че да се съобразят с другите причини. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР