Резултатът от първия тур на френските избори показва разделението на

...
Резултатът от първия тур на френските избори показва разделението на
Коментари Харесай

Какво се промени в политическия пейзаж на Франция след първия тур на изборите

Резултатът от първия тур на френските избори демонстрира разделянето на хората във Франция, в един развой на опълчване на полезностите, разрастващ се в доста европейски страни – народна власт против автокрация, европейска интеграция против национални цели.

Центристът Еманюел Макрон ще се изправи на балотаж против Марин льо Пен, която през миналите пет години смекчи извънредно десния си образ. Може да се спори дали това е действително или видимо, само че по този начин или другояче първият тур на изборите обезпечи на настоящия президент единствено няколко % преимущество пред съперничката му от дясно.

Le Parisien предсказва реванш, отчитайки преимуществото на Макрон, с ангажимента, че всичко в страната се е трансформирало, с изключение на двамата противници от изборите през 2017. Според изданието, изборният резултат демонстрира „ разочарованието на гласоподавателите “ и може да донесе огромни промени във френския политически живот, респ. в Европа.

Популярният всекидневник поучава настоящия президент „ да запретне ръкави “ преди балотажа и най-накрая да включи предизборната си акция...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР