Резолюцията на Бундестага, признал масовия глад в съветска Украйна през

...
Резолюцията на Бундестага, признал масовия глад в съветска Украйна през
Коментари Харесай

Москва: Резолюцията на Бундестага за геноцид на украинците е опит за демонизация на Русия

Резолюцията на Бундестага, признал всеобщия апетит в руска Украйна през 1932-1933 година за геноцид на украинския народ, е опит да бъде оправдана антируската акция в Украйна, съобщи през днешния ден дипломатическото ведомство в Москва, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Налице е следващ опит да бъде оправдана и подтикната насажданата в Украйна и спонсорирана от Запада акция за демонизация на Русия, да бъдат насъскани един против различен етническите украинци, руснаците и другите нации от Русия и някогашния Съюз на съветските социалистически републики ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Германският парламент одобри през вчерашния ден резолюция, признаваща за геноцид " Гладомора " в Украйна през 30-те години - всеобщ апетит, за който се допуска, че е предизвикал гибелта на над 3 милиона украинци, при репресивното ръководство на руския началник Йосиф Сталин.

Гласуването се състоя броени дни, откакто Украйна означи 90-тата годишнина от началото на провокирания апетит. Резолюцията бе импортирана в долната камара на немския парламент - Бундестага, от трите партии от ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц и от главния опозиционен блок. След диспути, на които присъстваше и украинският дипломат в Германия, тя беше призната с техните гласове, а останалите две опозиционни партии се въздържаха.

В резолюцията е записано, че " всеобщата гибел от апетит не е резултат от провалени реколти; политическото управление на Съветския съюз при Йосиф Сталин е отговорно за тях ". Допълва се, че Сталин е гледал с надълбоко съмнение на всичко украинско и се отбелязва, че " цяла Украйна е била наранена от глада и репресиите, а освен зърнопроизводителните ѝ региони ".

" От днешна позиция това следва да бъде квалифицирано в политико-исторически проект като геноцид ", се споделя в резолюцията. " Германският Бундестаг споделя сходна подготовка ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР