Рейтинговата агенция Фич (Fitch) отново понижи рейтинга на руския дълг

...
Рейтинговата агенция Фич (Fitch) отново понижи рейтинга на руския дълг
Коментари Харесай

Фич: Дефолт по външния дълг на Русия е неизбежен

Рейтинговата организация " Фич " (Fitch) още веднъж намали рейтинга на съветския дълг във вторник, решение, което значи, че рискът от държавен банкрут е " неминуем " в нейните очи.

В началото на март " Фич ", сходно на други огромни организации S&P Global Ratings и " Мудис " (Moody`s), към този момент сложи рейтинга на дълготрайния дълг на страната в категорията на страните, които евентуално няма да могат да изплатят дълга си заради натрупването на стопански наказания след инвазия в Украйна. Въпреки това организацията го намали още веднъж във вторник от " B " на " C ", предвид на " развития, които в допълнение подкопаха готовността на Русия да изплати обществения си дълг ". Това ще понижи възможностите на Москва да заема пари при рационални лихви.

За да обоснове решението си, " Фич " цитира указа на Владимир Путин от Fitch от 5 март, който дава опция на Русия да връща отговорностите си към кредитори от " вражески страни " в рубли вместо в задгранична валута.

" По-строгите наказания и предложенията, които биха могли да лимитират търговията с сила, усилват вероятността за политически отговор от Русия, който включва най-малко селективно неплащане на нейните суверенни отговорности ", се споделя в решението на " Фич ".

Възможно е също по този начин механически бариери като блокиране на преводи на средства да попречват погасяването на дълга.

Дефолтът на Москва ще бъде първият от 1998 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР