Рейтингът на одобрение на президента Джо Байдън спадна през януари,

...
Рейтингът на одобрение на президента Джо Байдън спадна през януари,
Коментари Харесай

Само 38% от американците одобряват Байдън като президент

Рейтингът на утвърждение на президента Джо Байдън спадна през януари, защото американците се тревожат за стопанската система и имиграцията, съгласно изследване на Reuters/Ipsos, оповестено в сряда.

Само 38% от интервюираните утвърждават представянето на Байдън като президент, спад от 40% през декември.

Рейтингът му на публично утвърждение се задържа под 50% от август 2021 година, предизвиквайки безпокойствие измежду сътрудниците му демократи, защото той е изправен пред упования реванш на изборите с някогашния президент републиканец Доналд Тръмп през ноември. Отделно изследване на Reuters/Ipsos по-рано този месец сподели, че Тръмп води с шест процентни пункта в този мач.

Последното изследване откри възходяща угриженост по отношение на имиграцията, като 17% от респондентите я показват като най-важния проблем, пред който са изправени Съединени американски щати през днешния ден, внезапно нарастване от 11%, които показаха като най-неотложния проблем през декември. Това беше главната грижа на респондентите републиканци, като 36% го показаха като свое главно безпокойствие, над 29%, които показаха стопанската система.

Близо две трети от интервюираните, в това число 47% от демократите, са на мнение, че страната е на неверен път.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР