Рей Курцвейл е изключителна фигура. Той е определян като пророк

...
Рей Курцвейл е изключителна фигура. Той е определян като пророк
Коментари Харесай

Още за пророчествата на Рей Курцвейл

Рей Курцвейл е изключителна фигура. Той е определян като оракул за бъдещето на технологиите и на света като цяло. Изобретател, компютърен специалист, шеф в Google, чиито прогнози са се сбъднали на 86%. Той предсказва разпадането на Съветския съюз, появяването и възхода на интернет, способността на компютрите да победят човек на шах….

Курцвейл продължава да споделя предвижданията си за бъдещето, като направи това и на скорошната конференция The South by Southwest (SXSW).  На конференцията в Тексас, той предсказа, че времето когато технологиите ще станат по-умни от хората, по този начин наречената сингулярност (Singularity), ще се случи до 2045 година

Преди това, до 2029 изкуственият разсъдък ще реализира нивото на просветеност на хората, като реши теста на Алан Туринг. Това е тест създаден още през 1950, който може да покаже дали една машина може да показва интелигентно държание, еквивалентно и неразличимо от това на човек.

Визията на Курцвейл за бъдещето не стопира единствено до развиването на изкуствения разсъдък. Той предвижда по какъв начин технологии, като  наноботи и мозъчно-компютърен интерфейс ще трансформират човешкото тяло. Очаква ни бъдеще, съгласно Курцвейл, при което освен мозъкът ни, тялото ни, само че и цялата ни същина ще бъде механизирана. Това ще стартира със скорошния скок към технологиите за виртуална действителност, които ще се разраснат дотолкоз, че физическото работно място, каквото го разбираме през днешния ден, ще стане част от предишното. Само след няколко десетилетия пътуването на хората може да стартира просто със слагането на слушалки…..

Тези промени от своя страна, когато човек не би трябвало да преценява местоживеенето си с местоработата си, ще доведат до невиждани нива на де-урбанизация. Според Курцвейл технологиите освен ще ни дадат опция да променим работното място, само че ще направи допустимо да заменяме свои биологични органи с механични елементи, което ще удължи доста живота на хората.

Курцвейл предвижда, че до 2030 ще сме в положение да копираме човешкото схващане върху електронна среда. Това значи, че плътта, костите, кръвта, към този момент няма да имат значение и обособеният субект може да одобри всевъзможен тип, откакто се копира неговото схващане в електронна форма.

В последна сметка това ще обезсмисли акта на физическа гибел, откакто нашият мозък няма да бъде привързан със зависимостта от нежното биологично тяло и духът, съзнанието на индивида в действителност ще бъде безконечен.

Не всички предсказания на Курцвейл са по този начин фрапантни, някои са много по-лесни за показване и реализиране. Предсказанието му за безконечен и безграничен WiFi към този момент придобива очертания, откакто Илън Мъск заяви за идно разпространение на интернет от космоса към цялата Земя.

Бъдещето виждано от Курцвейл е вълнуващо, само че в прочут смисъл смущаващо и тревожещо. Само времето ще покаже дали пророчествата на Курцвейл ще се осъществен или бъдещето има други проекти за човечеството.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР