Революционен термометър, подобен на парфюм, разработи екип учени от Бургаския

...
Революционен термометър, подобен на парфюм, разработи екип учени от Бургаския
Коментари Харесай

БГ учени изобретиха течен термометър 

Революционен термометър, сходен на парфюм, създаде екип учени от Бургаския университет "Проф. доктор Асен Златаров ". С едно намазване върху китката на ръката се регистрира в продължение на едно до две денонощия телесната температура.

В взаимозависимост от измерената температура секторът от кожата, върху който е нанесена течността, се боядисва в друг цвят, който се трансформира от черно, през виолетово до розово. Така може да се наблюдава телесната температура непрестанно и в действително време, без да се постанова непрекъснато премерване с стандартно устройство.

Рол-он

Термометърът съставлява течност в шишенце вид рол-он. Количеството в опаковката е за към 300 измервания на температурата. Уникалният термохромен знак, който към този момент е патентован, беше презентиран за първи път в университета. Ректорът на висшето заведение проф. Магдалена Миткова показа екипа химици и доктори, създали изделието. Сред тях са зам. -ректорът на университета доцент Светлана Желева, доктор Антон Танев, доцент Ивайло Танков, доктор Анифе Вели и доктор Радослава Николова.

От презентацията на доцент Желева стана ясно, че знакът е в положение да записва всякакво инфектиране от друг темперамент в човешкия организъм още в неговия зародиш. Продуктът към този момент се създава от компания и скоро се чака да бъде разполагаем и в аптечната мрежа в цялата страна. Той е изцяло безопасен и може да се употребява всекидневно.

Апликация

"Това е един бърз метод да се записва в действително време повишението на телесната температура на човек. Действа дълготрайно време като апликация върху човешката кожа, а след потребление не е належащо да се съхранява като нездравословен боклук. Продуктът дава опция за бързо образно отчитане и следене смяната на телесната температура в нескончаем интервал от време, а освен в избран миг – минута или час. По този метод по-лесно може да се открие общо или локално инфекциозно или различен тип инфектиране в човешкия организъм и навреме да се вземат ограничения за лекуване. Невероятното преимущество на този артикул е, че сега, в който температурата стартира да се покачва, чрез цветова смяна на нанесената апликация с акуратност от 0, 1°С, може да се записва температурната стойност още преди организмът да реагира посредством други признаци ", обясниха от екипа, създал продукта.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР