Ревността се смята за един от най-големите врагове на щастливата

...
Ревността се смята за един от най-големите врагове на щастливата
Коментари Харесай

Ревността всъщност укрепва една връзка

Ревността се счита за един от най-големите врагове на щастливата и здрава връзка. Завистта и съмненията постоянно се възприемат като типичен аргументи за появяването на раздори ведно привидно положително партньорство.

Но съгласно ново проучване на учени от Университета на Калифорния, нашите предубеждения за ревнивост може би са неправилни — в действителност, ревността може би играе значима роля при установяването на дълготрайни връзки с колегата.

И въпреки да сме научени да не гледаме с положително око на тази страст, може би е време да променим отношението си, тъй като ревността в действителност оказва помощ на връзката ни да продължи по-дълго. Това най-малко демонстрират резултатите от проби, които учените направили с група маймуни.

Приматите имат постоянни връзки с колегата си за цялостен живот и демонстрират неприязън към всеки, който дръзне да прояви искания към тяхната територия.

Изследователите сканирали мозъците на 8 мъжки маймуни и измерили равнищата на хормони в кръвта им, откакто ги предиздвикали да ревнуват. Те също по този начин следили езика на тялото им.

Резултатите от проучването са били оповестени в списание Frontiers in Ecology and Evolution.

Учените разделили маймуните на 2 групи, като на мъжките екземпляри в първата група посочили клетка, в която техните женски си играят с други мъжкари. Втората група трябвало да следи по какъв начин непознати женски общуваха с представители на противоположния пол.

След това учените измерили равнищата на хормони в кръвта на маймуните. Резултатите посочили, че при ревностните мъжкари се възбужда онази част от мозъка, която се задейства, когато се сблъскаме със обществени проблеми, като раздор в връзките или самотност.

Изводът от опитите бил, че ревността е постепенен механизъм, който оказва помощ да се запазят връзките сред двойките за по-дълго време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР