Ревизията на отношенията между България и Русия може да започне

...
Ревизията на отношенията между България и Русия може да започне
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: Посещение на Путин в България - когато отношенията преминат към позитивен дневен ред

Ревизията на връзките сред България и Русия може да стартира тогава, когато България е политически постоянна. Такава прогноза направи посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова по Нова ТВ.

" Много одобрявам България. Мисля, че в Европа няма друга такава страна, с която Русия да има толкоз тесни духовни и исторически връзки ", показа тя.

За фрапантното повишаване на природния газ Митрофанова разяснява. " Основната причина е забележителното увеличение на търсенето на електрическа сила. То е обвързвано с това, че доста страни възобновиха икономическия напредък ", уточни тя.

10-годишният контракт на „ Газпром” с „ Булгаргаз” завършва в края на 2022 година тогава ще стартират и договарянията за идващия. Газовите взаимоотношения с България са задоволително устойчиви, предвижда още Митрофанова.

На въпрос по какъв начин шпионските кавги се отразяват на българо-руските взаимоотношения тя отговори:
" Всички шпионски кавги се отразиха отрицателно на усещането за България. Надяваме се, че тази страница е затворена ".

По думите й, посещаване на съветския президент Владимир Путин в България ще е допустимо единствено когато двустранните връзки преминат към положителен дневен ред. " Визитата на президент е като разцвет на връзките. Това е ход, който акцентира равнището на нашите взаимоотношения. За страдание в този момент ние нямаме такива връзки с България. За последно Путин е бил тук през 2010 година, само че като министър председател ", напомни тя.

Руските туристи това лято в България бяха по-малко в сравнение с в годините преди пандемията. Имаше сложности и с издаването на визи. Затова руснаците избраха да почиват в Турция и Египет, където има безвизов режим.

Ситуацията с Ковид-19 в Русия не е добра, призна Митрофанова. " При нас няма доста хора, които са се ваксинирали. Дефицит на ваксини няма, само че доста хора просто не желаят да се ваксинират. Медиците споделят, че в този момент общият имунитет е 45%. Това не е доста ", сподели съветският дипломат.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР