Ревизията на наддоговорените дейности за 2021 г. по договорите за

...
Ревизията на наддоговорените дейности за 2021 г. по договорите за
Коментари Харесай

Ревизията на наддоговорените текущи ремонти на пътища продължава

Ревизията на наддоговорените действия за 2021 година по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа продължава. Дейностите се ревизират от междуведомствена работна група, в която вземат участие консултант на министър-председателя, заместник-министри на районното развиване и благоустройството и на финансите, както и специалисти от двете ведомства.

Работната група проучва месечните, спомагателните и изключителните задачи, възлагани по договорите за поддържане на републиканските пътища. Други задания са да се извърши ценови разбор на тези задачи, както и да се откри точният размер на дължимите суми. Работната група би трябвало да откри още дали са признати със документи действия, които не дават отговор на заданията, и дали не са възлагани действия, които не са предмет на договорите за поддръжка.

В подписаните през октомври и ноември 2021 година съглашения с пътноподдържащите компании падежът на отговорностите по договорите изтича през юни и юли 2022 година Тоест периодите за разплащане по тези спомагателните съглашения изтичат в средата на годината.

Плащанията ще се осъществят след обезпечаване на средства на Министерство на регионалното развитие, респективно на Агенция „ Пътна инфраструктура “, с преднамерено решение на Министерския съвет. В проектобюджета на АПИ за 2022 година не са заложени средства за погашение на насъбраните отговорности по контракти с надхвърлени стойности, тъй като не е конкретизиран точният размер на сумите.

Срокът за работа на междуведомствената група изтича при започване на май месец тази година. Дотогава работната група ще излиза с междинни месечни отчети, въз основата на които безспорните неизплатени действия по договорите ще бъдат незабавно разплащани. За останалите суми страната ще организира договаряния с всяка съответна компания за всяка съответна активност.

Една от първите работни срещи на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов след встъпването му в служба беше точно с представители на Браншова камара „ Пътища “. Както и до момента, министър Караджов е подготвен за деен разговор с сектора във всевъзможен формат. Разрешаването и на този завещан проблем е предпочитана задача за екипа на Министерство на регионалното развитие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР