Ревизия на всички учебници по хуманитарните науки, които се изучават

...
Ревизия на всички учебници по хуманитарните науки, които се изучават
Коментари Харесай

От ВМРО поискали проверка на учебниците още през 2018 г

Ревизия на всички учебници по филантропичните науки, които се учат в междинното, а и главното обучение, поискали от Вътрешна македонска революционна организация още напролет на 2018 година За задачата била основана работна група, само че и до през днешния ден резултат от инспекцията нямало, а тя трябвало да бъде подготвена до края на предходната година. Това изясни депутатът от Вътрешна македонска революционна организация и преподавател по история Красимир Богданов във връзка абсурда от последната седмица с плана на учебника по история за 10 клас, в който, съгласно историци и учители тоталитарният режим не е показан правилно и са пропуснато значими моменти.

" Трбва да се промени концепцията з писане на учебници и за наличието, което би трябвало да учат нашите деца ", сподели той в ефира на " Събуди се " по Нова телевизия.

" Оценката на учебниците е на два стадий. Тя не се прави единствено от оценител, които са назначени от министъра на образованието или единствено от учители. Напротив. Първият стадий е обвързван с оценяване на сходството по отношение на държавния учебен стандарт. Когато тази оценка премине, мненията са безусловно самостоятелни една от друга. Освен за наличие се правят оценка и за графично и полиграфично оформление. Трябва да има най-малко 5 позитивни мнения и от там нататък се минава към втори стадий - оценка на учителите, които преподават съответния интервал в съответния клас ", разяснява пък зам. отрасловият министър Татяна Михайлова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР