Ревизионното производство спрямо бизнесмена Васил Божков е приключило през юли

...
Ревизионното производство спрямо бизнесмена Васил Божков е приключило през юли
Коментари Харесай

НАП: Васил Божков е платил всичките си задължения към държавата

Ревизионното произвеждане по отношение на предприемача Васил Божков е завършило през юли 2023 година с издаването на инспекционен акт, оповестява за Българска телеграфна агенция Националната организация за приходите (НАП).

Установеното в хода на проверката обвързване е платено преди издаване на акта, предвид на което все още всички наложени обезпечителни ограничения, включително във връзка с притежаваните от лицето дялове и акции в 30 търговски сдружения, са анулирани, показват от Национална агенция за приходите.

Българска телеграфна агенция прецизира, че е поискала от приходната организация информация по отношение на запорите на парцели и сметки на компании или персонална благосъстоятелност на Васил Божков. 

Това става, откакто преди два дни в. " Сега " заяви, че Национална агенция за приходите е отменила запори за общо 49 634 300 лева, наложени на компании на обвинения хазартен предприемач.

Най-сериозното поръчителство е било върху компанията " Агро Капитал 2009 " ООД, която е с капитал 56 000 000 лева, като от 44 800 400 лева от тях са били запорирани. До 2009 година компанията е била 80% благосъстоятелност директно на Васил Божков, като по-късно той резервира контрола си посредством акционерното сдружение " Инфра Холдинг ". Другият по-значителен запор е върху " Вабо 2017 " ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лева

Въпреки това обаче активи на огромна част от въпросните сдружения на хазартния предприемач остават запорирани от антикорупционната комисия КПКОНПИ поради наказателно дело против него.Т. нар. " икономическо "  или първо дело против него е точно за неплащане на такси, а също - корупционни закононарушения, принуди и други

Към момента Божков се намира под домакински арест, само че и му е наложена парична гаранция в размер на 500 000 лева
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР