Реването е един от най-вкусните десерти. Добрата новина е, че

...
Реването е един от най-вкусните десерти. Добрата новина е, че
Коментари Харесай

Реването от тефтера на баба, по което всички полудяха

Реването е един от най-вкусните десерти. Добрата вест е, че приготвянето на този сладкиш е в действителност елементарно и не се постанова да притежавате забележителни сладкарски умения. Днес обаче ще ви споделим една от рецептите от бележниците на баба. Гарантираме ви, че ще останете безпределно удовлетворени от крайния резултат.

Ето и какви артикули ще са ви нужни за изработката на вкусното реване:

• яйца - 5 броя;

• захар - 10 с.л.;

• грис - 7 1/2 с.л.;

• брашно - 7 1/2 с.л.

За сиропа:

• захар - 300 грама;

• вода - 150 мл.

Начин на подготвяне:

Най-напред се заемете с разбиването на яйцата. Когато приключите с това, започнете към тях да прибавяте от захарта на дребни порции. За предпочитане е да употребявате миксер, тъй като по този начин доста по-лесно ще се разбият кристалите захар, а и ще ви е по-удобно и ще спестите време.

След това идва време на брашното, а след него и грисът. След като сместа е подготвена, идва ред на самото изпичане. Задължително намажете тавата с олио преди този момент или я постелете с хартия за печене, тъй че десертът да не залепва по стените на съда.
Вкусна и лесна рецепта за реване
Едва ли има смисъл да загатваме вкусовите качества на реването. За доста хора това е обичан десерт, който те хапват на драго сърце и прочие..
Прочети повече
Сладкишът се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса. Времето, което нормално е нужно за изпичане на реването, е към половин час.

Когато го извадите от фурната, оставете го да изстине изцяло и едвам по-късно го нарежете на части.

Време е да сиропирате вкусното реване, с цел да му придадете още повече сочност и благоухание. Сложете водата и захарта в тенджера на сдържан огън и бъркайте, до момента в който кристалите захар не се разтворят. С горещия сироп залейте добре охладеното реване.

Оставете за няколко часа, в които сиропът да попие и по-късно сервирайте.

Това бабино реване е нечувана вкусотия, която е време да опитате!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР