Reuters Президентът на Хърватия Зоран Миланович заяви, че в случай на

...
Reuters
Президентът на Хърватия Зоран Миланович заяви, че в случай на
Коментари Харесай

Президентът на Хърватия: Бих купил ваксини и от чеченската мафия

 Reuters Президентът на Хърватия Зоран Миланович съобщи, че при положение на изключителна обстановка ще купува ваксини против ковид " и от чеченската мафия “, написа белградската " Политика “, представени от " Фокус ".

" Всички са излъгани, само че имунизациите идват още веднъж в този момент и мисля, че в този момент ще търсим хора на улицата, с цел да се имунизират. Не би трябвало да слушаме Брюксел във всичко. Ако бяхме слушали Брюксел, в никакъв случай нямаше да приемем закон за обръщането на швейцарците. Но това не е суверенитет, а преданост към жителите. Бих купил ваксини и от чеченската мафия, в случай че има такива. Ако става въпрос за моите жители, какъв Брюксел. Както при мигрантите – работиш в с собствен интерес “, сподели хърватският президент пред локалната телевизия Nova.

Запитан по какъв начин гледа на обстоятелството, че Европейският съюз зададе въпроса за какво Русия предлага ваксини, а не имунизира своите жители, Миланович сподели, че това е логически въпрос.

" Е, синът ми също го сложи под подозрение, а това значи, че нямат задоволително ваксини и че сигурно няма да се тормозят за Хърватия и Сърбия. Чудя се какъв брой от тези ваксини са пристигнали в Унгария. Символично. Но не можете да ваксинирате хората алегорично, а на процедура “, оцени хърватският президент.

Помолен да разяснява избора на загребския митрополит Порфирий за патриарх на Сръбската православна черква, Миланович отговори, че митрополит Порфирий е човек, който е над стандартите на определените преди него.

" Ще бъде подложен на огромен напън. Не виждам по какъв начин той може да бъде мост сред Хърватия и президента на Сърбия Александър Вучич. Тук ролята му не е значима. Когато чух, че е изваден от шапката, реакцията ми беше: Чудесно, добре! Ще има доста провокации “, сподели президентът на Хърватия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР