Рециклиране, а след това пазаруване - това е обичайно за

...
Рециклиране, а след това пазаруване - това е обичайно за
Коментари Харесай

Шведите купуват най-много дрехи в Европа, после ги рециклират

Рециклиране, а по-късно извършване на покупки - това е всекидневно за жителите на град Ескилстюна в Швеция. Центърът за преработване е обвързван с комерсиалния център. Всички ненужни движимости, оставени от жителите, вместо да бъдат изхвърлени, се сортират и продават още веднъж.
Това несъмнено е образец за кръгова стопанска система. Нашите жители оставят отпадъците си тук, които по-късно се сортират и препродават. Някои от тези продадени предмети се връщат след шест месеца и по-късно се препродават още два или три пъти.
Саймън Глимтофт, управител

Търговският център е благосъстоятелност на общината, а в него работят 11 частни компании.
В комерсиалния център ReTuna се продават единствено рециклирани или употребявани артикули. Например пейката, на която седнал съм, е направена от остарели парапети и в този момент цената ѝ е 10 000 евро.
Ана Михалчич, Euronews Serbia

Годишно в този град и покрайнините му се събират към 700 тона облекла - съвсем 5 % от тях се изгарят и употребяват за електричество, а част се продават в балтийските страни. Въпреки че посетителите нормално оставят тук движимости, които са изгубили цената си, има и изключения.

Едно от тези неща е пръстен с елмаз, който обаче не е бил препродаден, от управата на комерсиалния център са го запазили, ако някой си го потърси. 

Гражданите на Швеция купуват най-вече облекла в целия Европейски съюз - и когато тези артикули попаднат в боклуци, те замърсяват околната среда. Шведите са наясно с този проблем и желаят да спасят околната среда - ето за какво този търговски център за преработване има 300 хиляди гости годишно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР