Рецепта за козунак с орехи и какао Искате ли да

...
Рецепта за козунак с орехи и какао Искате ли да
Коментари Харесай

Рецепта за козунак с орехи и какао – отличен вкус

Рецепта за козунак с орехи и какао

Искате ли да научите по какъв начин да приготвяте вкусни домашни сладкиши, само че не желаете да губите време за въвличане на тестото? Днес ще ви разкажем по какъв начин да приготвите козунак с орехи и какао, за който не е нужно да замесвате тестото. Тези съставки са ви задоволителни, с цел да приготвите два превъзходни козунака с какао и стафиди!

Необходими съставки:
За тестото:
1 кг брашно
600 мл. топло мляко
250 гр. захар
пакетче масло
2 пакетчета суха квас
6 жълтъка
200 гр. стафиди
1 ч.л. ванилов дестилат
1 ч.л. ромова есенция
кора от портокал и лимон
1/2 чаена лъжичка сол

За ореховия заряд:
6 белтъка
600 гр. смлени орехи
4 супени лъжици какао
200 гр. пудра захар

Начин на подготвяне:
Разредете маята в топло мляко, прибавете 2 супени лъжици захар. Оставете тестото да почива към 20 минути. След като тестото втаса, прибавете останалата захар, ванилията и рома, разтопеното масло и солта.

Постепенно прибавете пресятото брашно, стафидите и разбъркайте, до момента в който се получи равномерна еластична маса (около 5 минути). Поставете тестото в огромен съд и го оставете в ледник за една нощ или за 24 часа.

Извадете тестото от хладилника 30-50 минути преди печене.

За пълнежа разбийте белтъците (без захар и други добавки) до приемането на обилна маса. Добавете смлените орехи, какаото и пудрата захар.

Разделете тестото на четири равни елементи. Намажете формата добре с олио, разточете две части във формата на правоъгълници и ги намажете с половината от пълнежа. Навийте всяко парче тесто на руло и по-късно ги сплетете.

Съединете краищата и ги намажете с разтопено масло. Направете същото с останалите части тесто и обилно ги намажете с пълнежа. Намажете козунаците със примес от жълтък и 2 супени лъжици мляко.

Вижте още: Проклятието на цифрата 4: ето за какво японците го заобикалят

Оставете да починат за час, до момента в който удвоят размера си. След това ги намажете още веднъж с разбитит жълтък, поръсете със захар и изпратете да се пекат във фурната за 40-45 минути при температура от 170 градуса. Проверете готовността с съчка за зъби.

Приятен вкус на вас и вашите посетители!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР