Реториката е толкова изострена,я, че самите хора в Северна Македония

...
Реториката е толкова изострена,я, че самите хора в Северна Македония
Коментари Харесай

Журналист: Северна Македония прави рязък завой надясно

" Реториката е толкоз изострена,я, че самите хора в Северна Македония са доста комплицирани. Политиците изговарят доста погрешни неща – че България може да си промени позицията. Неща, които им дават вяра, че нещо в София може да се промени, с цел да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз ", показа вчепатленията си тя от престоя ѝ там по време на президентските избори.

Подобна – този на опозицията Гордана Силяновска и досегашния държавен глава на РСМ Стево Пендаровски, не е постигана през последните години и нито един президент не е успявал да обърне такава разлика на втория тур, посочи журналистът.

Албанският политически блок е разграничен и не знаем по какъв начин тези гласове ще бъдат разпределени на втория тур, посочи Димитрова.

 

във връзка с европейската интеграция на страната са доста неразбираеми. До момента партията се дефинира като такава за европейската интеграция, само че няма ясно артикулиран път по какъв начин тя да продължи, разясни тя в предаването " Събота 150 ".

 

" В момента сякаш цялото внимание на политиците в Северна Македония е ориентирано към това да вземат властта. Особено след първия тур в изявленията на ВМРО-ДПМНЕ не се загатва на никое място европейската интеграция, не се загатват измененията в  конституцията, не се загатва преговорната рамка. Може би заобикалят да приказват за това, тъй като по този метод биха отдалечили възможна поддръжка от страна на албанските партии. "

 

Като фактор Димитрова уточни и кмета на Куманово Максим Димитриевски и придвижването " ЗНАМ ".

" Като се имат поради кавгите му и свадите, излизането му от Социалдемократическия съюз на Македония, по-скоро чакаме да се сплоти с ВМРО-ДПМНЕ, само че от придвижването не изключват и вид да са съпротива в бъдещия парламент. "

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР