Ресторантьорите в Гърция предупредиха министъра на енергетиката Костас Скрекас, че

...
Ресторантьорите в Гърция предупредиха министъра на енергетиката Костас Скрекас, че
Коментари Харесай

Ресторантьорите в Гърция искат среща с Мицотакис

Ресторантьорите в Гърция предизвестиха министъра на енергетиката Костас Скрекас, че „ в случай че няма спомагателна поддръжка за справяне с разноските за сила през идната сложна зима, сигурно фирмите в бранша ще затворят “. Сега те са на път да изискат помощ от самия министър председател Кириакос Мицотакис, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Те имат намерение да се срещнат с Кириакос Мицотакис, защото им е казано, че оттова могат да дойдат решения, в случай че надвишават даденото фискално пространство “, отбелязва изданието.

Правителствени чиновници акцентират по време на срещи, че цената на електрическата енергия от 240 евро за мегаватчас е устойчива за бизнеса, тъй че той не се нуждае от спомагателна поддръжка от към този момент предоставената. Ресторантьорите обаче възразяват, че тяхната граница на резистентност е доста по-ниска, на 130 евро за мегаватчас, което към момента е два пъти повече от предходната година.

„ Въпреки че към момента не е имало локдауни, продажбите се усилиха през октомври, с помощта на снадки туристически сезон, само че неприятното показване до момента през ноември, съчетано с голямото нарастване на разноските, основават огромна угриженост за жизнеспособността на бизнеса, основно от франчайзополучатели “, споделя Янис Лиарос, общоприет шеф на Гръцката асоциация на предприятията за проведено хранене.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР