Респираторите, поръчани от Китай, са платени на 6 пъти по-висока

...
Респираторите, поръчани от Китай, са платени на 6 пъти по-висока
Коментари Харесай

Договор, подписан от бившия зам.-министър Начева, е даден на КПКОНПИ

Респираторите, поръчани от Китай, са платени на 6 пъти по-висока цена, разясни Димитър Петров. Освен това са били неокомплектовани, раздадени са на лечебните заведения, само че не са влезнали в приложимост, предават от БНР.

„ Всичко е правено в границите на един ден – готови докладни мемоари, планове за решения, решения на Министерски съвет, връщане, подготовка на контракти, подготовка на фактури и заплащания с нейно присъединяване и внасянето от министър Ананиев “, сподели той.

Начева е разследвана за още един сигнал, подаден от някогашния началник на „ БулБио “.

Докато е изпълнявала длъжността зам.-министър през 2018 година, Начева е упражнила напън за сключването на контракт с адвокатска адвокатска фирма за 350 000 евро, която трябвало да спомага за преустановяване на интернационален контракт за БЦЖ ваксина.

Такъв към този момент е бил подписан с друго сдружение, само че за сумата от 40 хиляди лв..

„ Тази компания, същата, единствено това ще ви кажа, е била наета от нас за делото за реакторите на АЕЦ „ Белене “, което бе изгубено, както знаете, и то доста неприятно изгубено “, сподели Димитър Петров.

Срещу Начева са подадени и сигнали за оказан напън над чиновници от Здравната каса. Проверяват се данни за завишаване на бюджетите на някои лечебни заведения, разгласи Петров.

" В момента чакаме вероятно да се обясни, дали няма такива дейности в Касата, защото несъмнено имаме сигнали от чиновници за оказван напън там при смяна на бюджетите в лечебните заведения ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР