Решите ли да започнете да отглежда зайци, си струва да

...
Решите ли да започнете да отглежда зайци, си струва да
Коментари Харесай

Какво обичат да ядат зайците?

Решите ли да започнете да отглежда зайци, си коства да знаете, че съпоставяне с останалите домашни животни, те имат много особености по отношение на изискванията на развъждане, изключително що се отнася до храненето на зайчето.

Правилно подбраната диета на зайците е половината от триумфа в развъждането им. Трябва деликатно да изучите какво обичат да ядат зайците през другите интервали на годината, защото тяхната лятна диета е доста друга от зимната.

Храната на зайците би трябвало да бъде подбрана по този начин, че храненето да е уравновесено и разнообразно, а храната да е богата на витамини и други потребни субстанции. И по този начин, какво би трябвало да се дава на зайците? Тук се разграничават следните групи храни за зайци.

Ливадна трева и зеленина, която пораства в градината е най-евтиният метод за хранене на зайци, който им обезпечава здравословна храна за значителен интервал от годината - от пролетта до късната есен. Зайците получават витамини и минерали, нужни за растежът и по-нататъшно размножаване.

Ако гледате зайци вкъщи, може да си извършите дребна лятна градина на балкона, където е задоволително да засадите малко грах, люцерна, киноа, царевица. Това, което зайците обичат да ядат, са кореноплодите.

 Зайче

Обикновените бурени също са подобаващи за хранене на зайци: коприва, репей, житна трева.

В никакъв случай не би трябвало да се прибавя гнила или прекомерно влажна зеленина към храната. Това може да аргументи болестта на животното.

Също толкоз потребни за зайците са сушените билки, които даже могат да станат отпред на листата на това, което би трябвало да им се дава. Тази група включва плява и дребни клони. Те се дават на животните от късна есен до ранна пролет.

Сочните храни се всмукват най-лесно от тези домашни любимци и бързо се усвояват. Това се дължи на обстоятелството, че те съдържат до 80% вода. Те имат в състава си нужните за растежа субстанции и потребни за здравето на зайците: фибри, въглехидрати, растителни мазнини, богат състав на витамини и минерални съставни елементи.

 Зайците обичат кореноплодни

Зеленчуци и плодове като цвекло, краставици, картофи, репички, тиква, лук, моркови, чесън, тиквички, тикви, фуражна любеница, банан, ябълка и други попадат в категорията на сочните и потребни храни.

От това, с което се хранят зайците, зелето е може би едно от най-обичаните лакомства. Но несъразмерната консумация може да докара до отичане на корема на заека. Зелето съдържа задоволително витамини, минерали и фибри, от които животните се нуждаят за напредък и попълване на потомството.

Храненето на зайците с моркови и тиква се смята за потребно. Те са богати на витамини. Обикновено се дават в интервала от есента до началото на пролетта, защото тези зеленчуци могат да се съхраняват през зимата. Тиквата най-често се нарязва на дребни части и едвам по-късно се слага в хранилка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР