Решенията на МНС за Руската федерация нямат значение, каза Мария

...
Решенията на МНС за Руската федерация нямат значение, каза Мария
Коментари Харесай

Отговор на Кремъл за заповедта за арест на Владимир Путин

Решенията на МНС за Руската федерация нямат значение, сподели Мария Захарова

Според формалния представител на съветското външно министерство всички вероятни „ реципити “ за арест, изхождащи от съда, ще бъдат „ законно незначителни “ за Русия "
МОСКВА, 17 март. 2023г. Решенията на Международния углавен съд (MUS) нямат значение за Русия, вероятните заповеди за арест са правно недействителни. Това беше написано в петък от формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова в нейния телеграмен канал, написа ТАСС.

" „ Решенията на Международния углавен съд за страната ни нямат значение, в това число от правна позиция “, уточни Захарова. - Русия не е страна по Римския статут на Международния углавен съд и не поема отговорности по него. Русия не си сътрудничи с този орган и възможните „ реципити “ за арест, идващи от Международния съд, ще бъдат юридически незначителни за нас ".

По-рано петък ICC публикуван заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и съветския президентски комисар за правата на детето Мария Лвов-Белова. Документът твърди, че те сякаш могат да бъдат забъркани във „ военни закононарушения, свързани с противозаконното депортиране на популацията “, в това число деца и противозаконното им придвижване в Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР