Решението за военна помощ за Украйна и защита на националия

...
Решението за военна помощ за Украйна и защита на националия
Коментари Харесай

Серия протести срещу кабинета Петков на 3 и 4 май

Решението за военна помощ за Украйна и отбрана на националия интерес в РСМ - съществени тематики на недоволството
Серия митинги против кабинета Петков на 3 и 4 май. Основните демонстрации ще бъдат ЗА и Против даването на оръжие за Украйна. Вотът и решението влизат на изключително съвещание на Народното събрание на 4 май-сряда.

Ден по-рано – във вторник  е предвиден общобългарският поход за мир и неутралитет. В цялата страна са планувани демонстрации едновременно - на 3 май от 18,00 часа.

Инициаторите се афишират срещу изпращането на военна помощ за Украйна и готвят митинги и на  4 май в 15 часа пред Народно събрание, както и в редица градове. „ При несъобразяване на депутатите с националната воля, мероприятието на момента минава в Поход за унищожаване на актуалната власт и предизвикателство на предварителни парламентарни избори ”, пишат на страницата си във Facebook уредниците на мероприятието. 

В сряда по време на решението на депутатите пространстството пред Народно събрание ще събере и привържаници на концепцията за предоставяне на военна помощ.

В 16 часа ще се организира митинг под наслов „ Военна помощ за Украйна СЕГА ”. Недолството, проведено от Цецка Бачкова от ДСБ и юрист Петър Славов, цели да покаже, че българският народ поддържа украинския.

„ Нашата страна е една от едвам двете страни в Европа, които към момента не са изпратили публично военна помощ към Украйна! Настояваме това да се промени и желаеме България неотложно да изпрати нужната на Киев военна помощ в борбата им против съветската експанзия. Защото сега Украйна се бие за цяла Европа, в това число и за България. Помагайки на Украйна, оказваме помощ на личната си национална сигурност! ”, пишат в страницата си във Facebook уредниците. 

От 18 часа на 4 май се провежда „ пакетиране на МОЧА ” – „ дружно да скрием позорното и натрапчиво наличие на пропагандния паметник на окупационната алена войска ”, са написали от инициативният комитет, който провежда проявата.

„ Тази сряда започваме със скулптурните композиции в североизточния завършек на монументалната площадка. Фигурите ще останат покрити със флагове в продължение на идващите няколко денонощия ”.

Също в сряда – 4 май ВМРО се подвига на серия митинги в отбрана на българския народен интерес в Северна Македония. Демонстрацията е от 11 до 19 часа на площада пред Министерски съвет в центъра на София, а денят не е определен инцидентно.

„ Именно на тази дата се навършват 119 години от гибелта на един от най-големите бранители на българската идея в Македония - Георги Николов Делчев ”, пишат войводите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР