Решението за оставката не беше лесно. Много дълъг период съм

...
Решението за оставката не беше лесно. Много дълъг период съм
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС не е в криза

Решението за оставката не беше елементарно. Много дълъг интервал съм в Движение за права и свободи, човек амортизира с времето, има насъбрана отмалялост. Има ново потомство по-млади политици, които се нареждат в разнообразни структури на партията, би трябвало да имат късмет за развиване. Това сподели Мустафа Карадайъ в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Движение за права и свободи не е в рецесия, няма земетресения в партията, безапелационен бе той. „ Нормално е да има промени в управителните позиции, има модел на последователност в Движение за права и свободи. Имали сме и трима съпредседатели ", напомни той.

и сподели, че му подхожда концепцията за двама съпредседатели на Движението за права и свободи.

Имал е няколко диалога с Ахмед Доган преди да подаде оставка. „ Заявих му, че ще подам оставка, той не беше склонен. Опитвам се да не бъда на политическия терен, с цел да се отвори пистата за процесите за бъдещето на партията ", изясни Мустафа Карадайъ.

В някои районите и структурите на Движение за права и свободи се работи единствено против финансиране, призна Мустафа Карадайъ. Това не е събитие единствено в Движение за права и свободи, добави той.

„ Притеснително е това да не се трансформира в главен принцип в партията. В Движение за права и свободи имаме силата да назовем казуса, да го изведем на напред във времето и да търсим решение ", сподели Карадайъ.

Движение за права и свободи няма стратегическа цел да е първа политическа мощ, такива са геополитическите действителности. „ Може стабилно да бъде втора или трета политическа мощ, уповавам се с Делян Пеевски това да успее да се реализира. Ние поддържаме настоящето държавно управление, само че не участваме в него, това е единственото допустимо сега, политическата обстановка е Движение за права и свободи да няма искания към министри и заместник-министри. Няма нищо непременно в политиката. Движение за права и свободи за мен е идея, метод на живот ", сподели още Мустафа Карадайъ.

Дали ще напусне Народното събрание Карадайъ ще реши след конференцията на Движение за права и свободи през февруари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР