Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното

...
Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното
Коментари Харесай

Делян Добрев не знае как от партията му предложили мораториума

Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното и водата е доста глупаво решение. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той не знаел по какъв начин от партията му са го предложили, по тази причина и не дал своя вот. " Два пъти на нас ни е предлаган подобен мораториум и ние сме го отхвърляли, тъй като това не е пазарно решение. Според мен е доста неуместно решение ", посочи той пред Нова телевизия. На въпрос дали е споделил на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, че мораториумът е малоумен, отговори: " Ами, то апели за мораториум се чуваха от ръководещата коалиция предходните дни. В този смисъл тя е направила това, което желаят ръководещите ", изясни депутатът.

Някой желае да вземе милиардите оборот на „ Булгаргаз ” месец, откакто беше образувано държавно управление, счита Добрев във връзка с изтеклия контракт за азерски газ. " Според нас се вършат опити да се навреди на ползите на „ Булгаргаз ” - на държавното сдружение. Защото в този бранш има доста огромни частни ползи. „ Булгаргаз ” е с максимален дял в българския пазар на газ ", добави той. По думите на Добрев всеки ден в страната се случват рецесии и вместо да има решения, се виждат „ нескопосани пояснения ” какво се случва: " Моята догадка е, че новото държавно управление - министър председател, вицепремиер, министър на енергетиката евентуално са извикали изпълнителния шеф на „ Булгаргаз ” и са поискали контракта. Те са ръководещи - имат право. Осем години този контракт не изтече - виждате, единствено седмици, откакто беше образувано държавно управление - договорът се появи в медиите. "

Депутатът от ГЕРБ изясни, че откакто стартират съвещанията на комисията по енергетика в Народното събрание, ще попитат дали има писмо от азерска страна, което твърди, че приключването на клаузите от контракта нарушава ползите на азерската страна: " Тоест, има действителна заплаха „ Булгаргаз ” да загуби контракта си. Ако „ Булгаргаз ” загуби контракта си, ще го вземат тези, които желаят да вземат милиардите. „ Булгаргаз ” се нападна в последния един месец тъкмо за да загуби водещото си място в България и да може някой различен да вземе търговията с газ. " Добрев посочи, че имат информация за съществуването на такова писмо, което обаче не са виждали. „ Имаме информация от азерска страна, че те са извънредно разочаровани и са обезпокоени. Това, което знам е, че в това писмо се желае българската страна да предприеме всички дейности, с цел да накаже отговорните. Този въпрос е доста значителен ”, уточни той.

Депутатът от някогашната ръководеща партия счита, че е рано за избор на съмнение към кабинета, тъй като държавното управление имало потребност да се ориентира: " Ние не желаеме да саботираме работата му. В същото време няма да мълчим, когато виждаме, че те не вземат верните решения. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР