Решението за БТР-ите няма какво да коментирам повече. Слава Богу,

...
Решението за БТР-ите няма какво да коментирам повече. Слава Богу,
Коментари Харесай

Христо Гаджев за БТР-ите: Украйна няма време ние тук да си играем на чиновници, Тагарев да си свърши работата

Решението за БТР-ите няма какво да разясня повече. Слава Богу, че след този обществен напън, който организираме от един месец, март може би всичко ще бъде решено. Самото решение на Народно събрание е от юни, ратификацията е от декември и е казано ясно, че МО дава отговор за логистиката. Е, още чакаме това да се случи.

Това сподели депутатът от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и ръководител на Комисията по защита Христо Гаджев след чуването на министъра на защитата Тодор Тагарев.

„ Не е значимо на коя дата тъкмо ще се изпратят БТР-ите, значимото е да се случи. Надяваме се повече такова чиновническо закъснение да няма. Украйна няма време да чака българските служители да си свършат работата. Искаме явен график. Един месец да си пишат писма сред министерствата и да си вършат оперативки. Всичко това щеше да е свършило още декември, а в този момент към този момент сме март. Ние желаеме явен график и да няма такова закъснение “, разгласи той.

„ Очевидно не съм удовлетворен от отговорите на министър Тагарев. Дано са си взели записка и да работят малко по-бързо. Украйна няма време да чака толкоз дълго и ние да си играем на служители. Една от главните функционалности на това държавно управление е военната помощ за Украйна. Няма да си лягат, до момента в който не пратят БТР-ите, а не да се схващат всяка седмица да се срещат, да си приказват и да пият кафе. Украинската страна упорства от септември за БТР-ите. Оттогава украинското посолство упорства за тях и се майтапят, че се надяват за Деня на успеха в Киев да са пристигнали “, добави Гаджев.

„ Забавянето не е единствено с БТР-ите. В Народното събрание всичко свършва в границите на дни и след това чакаме изпълнителната власт месеци да си свърши работата. Това не е естествен развой. Тепърва следва да обсъждаме по какъв начин ще се изразходват средствата, които Народно събрание е гласувало за защита. Подкрепата, която ГЕРБ е дала на държавното управление, зависи от осъществяването на програмата. Това важи за всеки министър. Нямаме претендент за министър след ротацията. Даже за мен е по-добре този министър да остане и да се види какво тъкмо е приключил. Ако има идващ министър, той ще би трябвало да вади доста горещи картофи. Не съм аз индивидът, който ще поддържа даден министър или не. Това ще стане след оценките на министрите, а и да забележим дали изобщо ще се стигне до ротация. Най-големият подарък, който желаят украинците, е Противовъздушна отбрана. 8 декември сме дали своят вот за даване на Противовъздушна отбрана – още не е предоставено “, приключи Христо Гаджев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР