Решението, взето в края на миналата година, във връзка с

...
Решението, взето в края на миналата година, във връзка с
Коментари Харесай

Илва Йохансон: Частичното приемане на България в Шенген е много важно

Решението, взето в края на предходната година, по отношение на влизането на Румъния и България в Шенгенското пространство е " доста, доста значимо ", това съобщи европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, съобщи Аджерпрес.


Представителят на Европейска комисия направи тази оценка преди неофициалната среща на европейските министри на вътрешните работи, проведена в двореца " Егмонт " в Брюксел от белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Тази среща ще бъде мотив да си напомним огромните достижения от края на предходната година. Голямо достижение, историческо, а в този момент, по време на белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще се съсредоточим върху осъществяването. Ще разгледаме и огромното достижение във връзка с достъпа на Румъния и България до Шенген, реализирано в последните дни на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това също беше доста, доста значимо ", сподели Йохансон.

БГНЕС напомня, че Европейски Съюз гласоподава да отпадне контролът за България и Румъния по въздушните и морските граници с страните от Шенгенското пространство.

Основните тематики на неофициалната среща са миграцията, битката с трафика на опиати, дезинформацията и ситуацията на украинските жители, които дойдоха в Европейския съюз, откакто бяха принудени да изоставен страната си заради непровокираната и неоправдана експанзия, подхваната от Русия против Украйна на 24 февруари 2022 година

От друга страна, тя акцентира, че е значимо да се види по какъв начин правоприлагащите органи подхождат към казуса с онлайн дезинформацията, изключително благодарение на изкуствения разсъдък.

Темата беше наранена и от белгийския министър на вътрешните работи Анелис Верлинден. Според представителя на белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз онлайн дезинформацията съставлява опасност за демокрацията в страните - членки на Европейския съюз, и с цел да се води битка с това събитие, е належащо основаването на нужните принадлежности, както и вложения в предварителната защита.

" Смятам, че феноменът дезинформация би трябвало да се преглежда на две равнища. Първо, би трябвало да предоставим на полицията и службите за сигурност нужните принадлежности за противопоставяне на дезинформацията и подправените вести. Трябва да обменяме положителни практики и да се учим от софтуерна позиция. Второ, би трябвало да влагаме в предварителна защита. Важно е жителите, изключително младежите, да осъзнаят, че не цялата информация и вести, които виждат на екрана на компютъра и се разпространяват от логаритмите, са правилни, по тази причина би трябвало да обучим нашите жители да бъдат наясно с онлайн дезинформацията ", съобщи Верлинден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР