Решението постът на председателя на управителния съвет на Volkswagen Group ...

Решението постът на председателя на управителния съвет на Volkswagen Group

Инвеститори не са доволни от смяната на шефа на Volkswagen

Решението постът на ръководителя на управителния съвет на Volkswagen Group Херберт Дис да бъде поето от шефа на Porsche Оливер Блуме не беше посрещнато добре от някои вложители, оповестява Ройтерс.

Те се притесняват, че Блуме няма да може да управлява сполучливо по едно и също време автомобилостроителната корпорация Volkswagen и нейното независимо поделение за спортни коли.

Инвеститорите се тормозят също, че Блуме няма да може да реализира сполучливо първичното обществено предложение (IPO) на фондовата борса на акциите на Porsche.

То е планувано за четвъртото тримесечие на тази година.

Съобщението за промяната на Дис с Блуме още веднъж провокира опасения измежду редица вложители, че съществуват проблеми при корпоративното ръководство на Volkswagen, които може да се отразят на акциите на най-голямата автомобилостроителна компания в Европа, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Херберт Дис напуща поста на ръководител на управителния съвет на 1 септември по силата на съглашение с надзорния съвет на корпорацията, заяви Volkswagen предишния петък.

Източник: profit.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg