Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да

...
Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да
Коментари Харесай

Участието на Тръмп в президентските избори под заплаха в 16 щата

Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да в профил някогашния президент Доналд Тръмп от президентската конкуренция през 2024 година „ е първата победа в огромно правосъдно дело, което към момента се развива в цялата страна “, оповестява „ Ню Йорк Таймс “.

В минимум 16 други американски щата сега има висящи правосъдни оспорвания по отношение на опцията Тръмп да заеме президентския пост според 14-ата корекция.

В правосъдните каузи се твърди, че някогашният президент е неспособен за длъжността, защото „ с дейностите си е взел участие в безредиците в Капитолия на 6 януари 2021 година “, написа вестникът.

Четири от тези каузи – в Мичиган, Орегон, Ню Джърси и Уисконсин – са заведени в щатските съдилища. 11 каузи – в Аляска, Аризона, Невада, Ню Йорк, Ню Мексико, Южна Каролина, Тексас, Върмонт, Вирджиния, Западна Вирджиния и Уайоминг – са заведени във федералните окръжни съдилища.

Делата в два от тези щати, Аризона и Мичиган, в началото бяха отхвърлени от по-нисшестоящ съд, само че обжалвани, а още едно предизвикателство пред Тръмп е дело, заведено в Мейн.

Кампанията на някогашния президент съобщи, че ще апелира решението в Колорадо, в което Върховният съд на щата сподели, че ще отсрочи решението си - което значи, че то не е дейно - до 4 януари, с вярата да получи насоки от Върховния съд на Съединени американски щати.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР