Решението на властите в Мюнхен да осветят стадиона в града

...
Коментари Харесай

Моля, не гасете лампите

Решението на управляващите в Мюнхен да осветят стадиона в града по време на мача Германия - Унгария с цветовете на дъгата в символ на митинг против закона на Виктор Орбан, който лимитира информация за ЛГБТ в учебните заведения и не разрешава тематиките за хомосексуализма и промяната на пола да се разискват с малолетни, провокира съществени брожения против УЕФА. Европейската футболна централа съобщи, че тя е политически и религиозно неутрална организация, а настояването на кметството в баварската столица имало политически подтекст, ориентиран против решение на унгарския парламент, и предложи цветното шоу да бъде осъществено в различен ден и по време на различен дуел.

Унгарският външен министър Петер Сиярто назова концепцията на мюнхенското кметство " нездравословна и рискова ".

Франция изрази страдание по отношение на това решение на УЕФА, съобщи " Франс прес ", представена от Mediapol.bg. " Съжалявам за това решение на УЕФА, мисля, че удовлетворяването му щеше да бъде един доста мощен знак ", съобщи френският министър по европейските въпроси Клеман Бон и сподели, че тук не става дума за политическо обръщение, а за обръщение, касаещо дълбоки полезности.

" Футболният терен в действителност няма нищо общо с политиката. Става дума за хора, за правдивост, за приемливост. Ето за какво УЕФА изпраща неприятен сигнал ", уточни в Туитър Хайко Маас. " За благополучие обаче към момента можете да демонстрирате цветовете си през днешния ден - на стадиона и вън от него ", добави немският външен министър.

Решението на УЕФА е необичайно, защото от началото на шампионата немският капитан Мануел Нойер играе с капитанска лента в цветовете на дъгата, макар че тя не е измежду утвърдените атрибути на европейската футболната централа.

Но възбраната на УЕФА надали ще спре немските ентусиасти - кметът на Мюнхен Дитер Райтер съобщи, че в нощта на мача сред Германия и Унгария значими обекти из града, в това число и постройката на кметството, ще бъдат украсени в символичните цветове на ЛГБТ, както и една кула и една вятърна мелница, забележими от стадиона. А преди мача " Амнести интернешънъл ", считат да раздадат на феновете 11 000 флагове в цветовете на дъгата. Въпреки самодейността на стадиона не се виждаха такива флагове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР