Решението на Великобритания да напусне ЕС струва на правителството по

...
Решението на Великобритания да напусне ЕС струва на правителството по
Коментари Харесай

Брекзитът струвал на Великобритания по 500 млн. лири седмично

Решението на Англия да напусне Европейски Съюз коства на държавното управление по 500 милиона английски лири (650 милиона долара) седмично, като за момента по този начин се заличават средства, които биха биха били спестени от неплащане на вноската в съюза, сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Икономическите последствия от Брекзита са обект на напрегнати разногласия във Англия, като поддръжниците и съперниците на излизането от Европейски Съюз употребяват позитивните и негативните данни, които се появяват, с цел да поддържат тезите си, отбелязва организацията.

Центърът за европейска промяна - изследователска група, съсредоточена върху Европейски Съюз - заяви, че английската стопанска система е с 2,5 % по-малка, в сравнение с в случай че британците не бяха решили да излязат от блока на референдума през юни 2016 година. Заключенията на центъра са основани на последствията за стопанската система до края на юни 2018 година.

Държавните финанси са ощетени с 26 милиарда английски лири годишно, което е равно на 500 милиона английски лири седмично.

Центърът, който се самоопределя като проевропейски, само че с сериозно отношение, уточни, че основал модел за това по какъв начин би могла да се показа английската стопанска система, в случай че през 2016 година бе спечелила акцията за оставане на страната в евросъюза.

Групата посочи, че анализът й се основава на 22 развити стопански системи с характерности, близки до английската.

За първото полугодие на тази годината английската стопанска система регистрира най-слаб напредък от второто полугодие на 2011 година, като фирмите понижават вложенията, което подсказва, че са внимателни в навечерието на Брекзита.

Само шест месеца преди напускането, което би трябвало да стане на 29 март следващата година, английският министър председател Тереза Мей предизвести, че договарянията са в задънена улица и че Европейски Съюз би трябвало да показа нови оферти за съглашението по " развода ".

Много ръководители на компании и вложители се притесняват, че политиката може да провали съглашението и петата по величина стопанска система в света да излезе от Европейски Съюз без контракт. Според тях това ще уплаши финансовите пазари и ще наруши съществени търговски артерии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР