Решението на ЦИК за връщане на машинното гласуване за балотажа

...
Решението на ЦИК за връщане на машинното гласуване за балотажа
Коментари Харесай

Златогор Минчев само за ДЕБАТИ: Решението за машините ще бъде взето най-късно утре

Решението на ЦИК за връщане на машинното гласоподаване за балотажа в неделя би трябвало да бъде взето най-късно на следващия ден.

Това разяснява за ДЕБАТИ доцент Златогор Минчев от Българска академия на науките, който е съветник на ЦИК по отношение на машинното гласоподаване.

Снощи висшият административен съд анулира решението на ЦИК, с което машините бяха изключени от вота.
Решението е дефинитивно. Това, което би трябвало да направи ЦИК, е да провежда още веднъж процеса по доверено създаване и показване на новия резултат под формата на първоначален код на представители на политическите сили. Това се възнамерява да се провежда тази седмица. За задачата би трябвало Министерството на електронното ръководство още веднъж да провежда процеса и този път министърът на електронното ръководство, господин Александър Йоловски, от първо лице да взе участие, както е постановил Върховен административен съд, с цел да е легален целият развой “, изясни Минчев.
По думите му, поради времевия график решението на ЦИК би трябвало да бъде взето на следващия ден.

„ ЦИК чакат отговор от МЕУ, тъй като те са главното настоящо лице. Те би трябвало да поканят ЦИК в този развой още веднъж, защото те бяха и главният проблем предходната седмица “, изясни Минчев.

Той изясни, че процесът по така наречен доверено създаване лишава близо час и „ няма официална причина да не бъде още един “.

„ Той и предходната седмица можеше да бъде още един, обаче политическият напън беше в друга посока “, изясни специалистът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР