Решението на ЦИК да отпадне отделното записване на резултатите от

...
Решението на ЦИК да отпадне отделното записване на резултатите от
Коментари Харесай

Донев: Няма опасност за честността на вота

Решението на ЦИК да отпадне обособеното записване на резултатите от машинното и хартиеното гласоподаване в изборните протоколи няма да заплаши честността на вота през април. Това съобщи пред публицисти министър председателят Гълъб Донев, който беше посетител на 36-ото съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България. 

" От страна на Министерство на вътрешните работи се поставят старания за това купеният избор, корпоративният избор и всички практики, свързани с нечестност в осъществяване на изборите, да бъдат прекратени превантивно. Не мисля, че оставката на представителя на ЦИК (Цветозар Томов, бел. ред.) би повлияла на честността на изборите и на резултатите от тях. Не бих споделил, че има опция за манипулиране при сборното записване на вота, само че би било добре да се записват отделно, с цел да се види делът на хората, които са предпочели да гласоподават машинно, както и на тези, избрали да гласоподават с хартиена бюлетина ", уточни той. Ето за какво Донев не вижда проблем в решението на ЦИК в тази област.

Според него в пълномощията на ЦИК е да си избере нов представител, в случай че досегашният не може да извършва тези функционалности. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР