Решението на Съединените щати да предоставят на Украйна бойни танкове

...
Решението на Съединените щати да предоставят на Украйна бойни танкове
Коментари Харесай

САЩ: Доставката на танковете Ейбрамс за Украйна бе одобрена след натиск от страна на Германия

Решението на Съединените щати да дават на Украйна бойни танкове " Ейбрамс " (Abrams) е било взето под напън от страна на Германия. Това се споделя в ненадейно изказване на Вашингтон, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се е съгласил да предприеме тази стъпка, откакто германците му споделили, че не желаят да изпращат своите танкове " Леопард ", без Съединени американски щати също да се ангажират с изпращането на бойни машини от своя страна, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Американските военни не поддържаха изпращането на танковете " Ейбрамс ", защото сметнаха, че машините не са подобаващи за бойното поле в Украйна.

Изказването на Съливан, което идва единствено дни преди визитата на немския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон, опонира на предходните изказвания на Белия дом, както и някои от изказванията на немското държавно управление.

Въпреки многократните апели от страна на Киев Шолц дълго време се колебаеше дали да даде немски бойни танкове " Леопард " на Украйна. Той обаче промени позицията си предишния месец, откакто Вашингтон се съгласи да даде личните си танкове " Ейбрамс ", отбелязва ДПА.

Германският канцлер нееднократно акцентира какъв брой тясно Германия координира дейностите си със съдружниците по въпроса за даването на материална поддръжка за Украйна.

" Първоначално Байдън бе против изпращането им (бойните танкове " Ейбрамс " ), тъй като военните му споделиха, че те няма да бъдат от употребява на бойното поле в тази борба ", съобщи Съливан. Въпреки това, в полза на " единството на съюза " и, с цел да подсигурява, че " Украйна ще получи каквото желае ", Байдън се съгласи да даде танковете, нищо че " Ейбрамс " не са това, от което Украйна се нуждае в този миг, добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР