Решението на КПК е незаконосъобразно и се основава на неверни

...
Решението на КПК е незаконосъобразно и се основава на неверни
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Решението на КПК е незаконосъобразно и политически мотивирано

Решението на КПК е незаконосъобразно и се основава на погрешни обстоятелства, предумишлено пояснение на закона и отвод да се изяснят събитията по случая. Това декларира в своя позиция Андрей Гюров. По-рано през днешния ден стана ясно, че антикорупционната комисия, че Комисията за противопоставяне на корупцията е установила несъвместимост във връзка с подуправителя, който е и ръководител на ръководство " Емисионно ". 

Убеден съм, че решението на КПК е политически стимулирано и съставлява целеустремено превратно пояснение на обстоятелства, уточни Гюров. 

" Случаите на несъответственост са изчерпателно изброени в Закона за Българската национална банка и той НЕ не разрешава присъединяване на подуправител в управителните органи на юридически лица с нестопанска цел и присъединяване като съучастник в сдружения с лимитирана отговорност ", счита Гюров.

Според него решенето на КПКОНПИ слага Управителния съвет на Българска народна банка в деликатната обстановка да отбрани независимостта на националната централна банка в основен миг в процеса на интеграция на Република България в еврозоната.

" Във връзка с решението на КПК съм подготвен да пазя правата си по планувания законов ред, както и да окажа подпомагане на Управителния съвет на Българска народна банка ", споделя още в позицията си Гюров. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР