Решението на италинския полузащитник Андреа Пирло да прекрати кариерата си

...
Решението на италинския полузащитник Андреа Пирло да прекрати кариерата си
Коментари Харесай

Светът на футбола се поклони на Пирло


Решението на италинския полузащитник Андреа Пирло да приключи кариерата си отприщи куп прочувствени послания от страна на негови някогашни съотборници в Милан, Ювентус и националния тим.

Тон даде стражът на " бианконерите " и " скуадра адзура " Джанлуиджи Буфон.

" Тези, които сме играли с Андреа, схващат смисъла на думата неповторим. Той излъчваше класа, грациозност и човещина на терена ", написа Буфон.

В кариерата си Андреа е защитавал цветовете на Бреша, Интер, Реджина, Милан, Ювентус и Ню Йорк Сити. Има 116 мача и за италианския народен тим. Отличията и самостоятелните му призове са безчет, като неговият най-ценен е международната купа с Италия на Мондиал 2006. Последният му тим беше Ню Йорк Сити в американската MLS.

" Последен мач в MLS. Тъй като времето ми в Ню Йорк Сити завърши, бих желал да кажа някои неща. Искам да благодаря на всички за вниманието и поддръжката, които получих в този необикновен град. Благодаря на почитателите, на треньорския екип и на моите съотборници ", написа пък сами Андреа Пирло в Twitter.

Бившият му съотборник в Милан Дженаро Гатузо пък стигна най-далеч във възхвалите си.

" Знаем се от 15-годишни. Като гледах него и го сравнявах със себе си съм се чудил аз изобщо футболист ли съм или някакво дърво ", сподели Гатузо, който сега е треньор на дубъла на Милан.

Не закъсняха и предложенията за работа към Пирло. Първи реагираха от Ювентус, откъдето му предложиха да стане дипломат на клуба и част от тима на легендите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР