Решението на България да увеличи таксите върху транзита на природен

...
Решението на България да увеличи таксите върху транзита на природен
Коментари Харесай

Сърбия и Унгария заплашиха България след увеличаването на транзитните такси по Балкански поток

Решението на България да усили таксите върху преноса на природен газ от Русия е спорна стъпка против Унгария и Сърбия, която заплашва безвредните доставки на сила в тези две страни, се споделя в взаимното изказване на унгарското и сръбското държавно управление, оповестено през днешния ден на уеб страницата на държавното управление на Унгария, съобщи БГНЕС.

" Европейският съюз не е налагал наказания върху доставките на природен газ от Русия, тъй че аргументът на българския министър-председател е изцяло погрешен. Това решение е в прорез с европейската взаимност и заплашва енергийната сигурност на страните членки на Европейски Съюз и страните кандидатки ", се споделя в изказването, подписано от сръбския министър на финансите Синиша Мали и унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

В известието се акцентира, че Белград и Будапеща ще координират позициите си и няма да оставят едно " враждебно българско решение без съответен отговор ".

Припомняме, че на 14 октомври България вкара налог върху съветския газ, доставян през нейна територия за трети страни. Ден по-късно сръбският президент Александър Вучич изиска да организира диалог с Румен Радев във връзка на решението за увеличение на директните такси, което беше утвърдено от нашия парламент. Сърбия внася съветски природен газ от България по „ Балкански поток “, който е продължение на „ Турски поток “. Тръбата е благосъстоятелност на българската страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР