Решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли войските на

...
Решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли войските на
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Тръмп преподрежда сирийския пъзел

Решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли войските на Съединени американски щати от Сирия ще има както вътрешнополитически последствия, по този начин и огромен резултат върху раздираната от революция арабска страна. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице” арабистът Владимир Чуков.

Той уточни, че напредването на следствието на съветската интервенция в изборите от 2016 година заплашва възможната номинация на Тръмп за втори мандат и задейства кръгове в Републиканската партия, които поддържат различни претенденти. Затова и популисткият ход със спестените „ трилиони” е ориентиран към редовите гласоподаватели, а не към американският хайлайф, акцентира специалистът.
Равносметката 2018: Съединени американски щати си потеглят от Сирия В края на годината Доналд Тръмп разгласи, че "Ислямска страна " към този момент е победена
Експертът означи, че на фона на говоренето си за евакуиране от Сирия, Тръмп е разпоредил разполагането на огромни военни сили в прилежащ Ирак, а също така американският въздушен „ чадър” ще се употребява на терен евентуално от арабски военни контингенти – от Египет и ОАЕ.

Чуков беше безапелационен, че в създалата се обстановка рухване на режима на Башар ал-Асад е мъчно да се чака и по-скоро се готви разпределението на силите в следвоенна Сирия с Русия като най-силен външен фактор. Изтеглянето на американските сили пък е инструмент за напън по отношение на кюрдите, които Вашингтон вижда по-скоро като част от опозицията на формален Дамаск, а не като самостоятелен състезател в комплицирания спор.

Вижте още във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР