„Решението, което Националният съвет взе е важно, защото в позицията

...
„Решението, което Националният съвет взе е важно, защото в позицията
Коментари Харесай

Иван Ченчев: По-високи доходи, за да преодолеем кризата – за това се бори БСП

„ Решението, което Националният съвет взе е значимо, тъй като в позицията на Българска социалистическа партия не става дума за партийни и политически ползи, а за страната, за българските жители и за това да се преодолее рецесията по-лесно “.

Това съобщи в ефира на БСТВ зам.-председателят на Парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев.

„ Всеки български жител би трябвало да се почувства предпазен, би трябвало да усети, че има страна – страна, на която той заплаща налози, а тя му отвръща реципрочно “, сподели още Иван Ченчев.

Според него, в този момент е значимо страната ни да не бъде хвърлена в безпорядък, а да се подхващат действителни дейности, с които да се отговори на рецесията.
„ Важно е пенсиите да имат нарастване в този момент от 1 юли и, както настояваме от Българска социалистическа партия – да бъде направени преизчисление на всички пенсии от 1 октомври. За да бъдат обективни. Не единствено пенсиите – Българска социалистическа партия упорства за съответна помощ към бизнеса и работещите фамилии. Българска социалистическа партия желае да таксува с налог свръхпечалбите в енергетиката. Това са действителни антикризисни ограничения, които хората да усетят “, акцентира още Иван Ченчев.

„ Настоявахме за таван на цените. Опозицията скочи против това, нейните апологети обикаляха по студиата, с цел да споделят, че това е налудничаво. Сега виждаме, че Европа също мисли за таван на цените “, разяснява зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

По думите му инфлацията в целия свят се разраства застрашително. „ Има страни, записали 40 до 50 % инфлация. И единственото, което избавя страни като Съединени американски щати и Канада даже от тази инфлация са по-високите приходи. Затова, държавното управление би трябвало да направи по този начин, че да повишим приходите на хората. За да отговорим на рецесията “, безапелационен е Иван Ченчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР