Решението дали Каталуния да принадлежи към ЕС или не, трябва

...
Решението дали Каталуния да принадлежи към ЕС или не, трябва
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон: Каталунците трябва да изразят мнението си за принадлежността на областта към ЕС

Решението дали Каталуния да принадлежи към Европейски Съюз или не, би трябвало да се вземе от народа на Каталуния, съобщи уволненият сепаратистки водач Карлес Пучдемон, представен от Агенция Франс Прес.

"Възможно е да няма доста хора, които да желаят да са част от този Европейски съюз на Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила и Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила ", съобщи нощес Пучдемон по телевизия Телесинко, имайки поради ръководителите на Европейската комисия и на Европейския парламент. "Подкрепям Европейски Съюз и еврото и ще работя за смяна на блока и подсилване на общата валута, само че в последна сметка, както сме казвали до момента, това е решение, което да се вземе от народа на Каталуния ", съобщи Пучдемон.

Испанското правораздаване е издало заповед за задържане на Пучдемон за протест и бунт, откакто Народното събрание в Барселона гласоподава декларация за самостоятелност на 27 октомври. Той понастоящем е в Брюксел, откъдето води акцията си за районните избори в Каталуния на 21 декември.

В събота, когато показа предизборната си листа "Заедно за Каталуния ", Пучдемон съобщи, че на тези избори каталунците би трябвало да могат да ратифицират волята си за самостоятелност от Мадрид. Испанската католическа черква съобщи, че декларацията за самостоятелност на Каталуния от 27 октомври е "сериозно и смущаващо събитие " и прикани своите епископи и свещеници, най-много тези в Каталуния, да се въздържат от политическа пропаганда.

Говорител на Испанската епископална конференция, която се състоя предходната седмица, съобщи, че Испанската католическа черква приканва "всички да положат старания за улеснение на обществената единодушие в публичния, фамилния и църковния живот " с наближаването на изборите в Каталуния на 21 декември. Епископите и свещениците би трябвало да улеснят "мирното общуване, като се откажат от съответните политически дейности, които могат да омаловажат задачата им да са пастири на всички ".

През последните години в Каталуния абат Жозеп Мария Солер от абатството в Монсерат неведнъж се е произнасял за правото на самоопределяне на Каталуния. Над 400 каталунски свещеници и дякони подписаха манифест в поддръжка на неразрешения от Мадрид референдум за самостоятелност на Каталуния от 1 октомври, като приканиха "да бъдат чути законните желания на каталунския народ ". Според испанската преса държавното управление на премиера Мариано Рахой се е оплакало от това във Ватикана, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР