Решение на Софийския градски съд като първа инстанцияПрокуратурата протестира решението

...
Решение на Софийския градски съд като първа инстанцияПрокуратурата протестира решението
Коментари Харесай

Ромски лидер невинен за купуване на гласове

Решение на Софийския градски съд като първа инстанция

Прокуратурата стачкува решението

Разследването против някогашния народен представител Илия Илиев водили служители на реда, а не следователи, както е по закон

Лидерът на ромската партия ДРОМ и някогашен народен представител от Движение за права и свободи Илия Илиев бе оневинен за пазаруване на гласове през днешния ден от Софийски градски съд.

От късите претекстове на известния арбитър Стефан Милев стана ясно, че неточност при самото начало на следствието е попречила за доказване на обвиняването. Досъдебното произвеждане е водено от проверяващи служители на реда, макар че е било ясно, че Илиев е с депутатски имунитет и по закон е трябвало материалите да бъдат предадени на следовател.

Освен това никой от разпитваните очевидци не е удостоверил в правосъдната зала, че Илиев му е предложил пари.
Ромският водач от богата кардарашка фамилия в Костинборд бе пратен на съд преди 3 години дружно с Иван Тодоров, с който се предполагаше, че са купували гласове в циганската махала в Ямбол на изборите през 2014 година Тодоров се призна за отговорен и получи условна присъда. Според прокуратурата, двамата наели помещение в махалата, където пропагандирали и обещавали пари. Преди изборния ден част от очевидците по делото били поканени в заведение и там Илиев дал 2000 лв..

Според обвиняването Илиев поел уговорката да се бръкне и за още, откакто станат ясни изборните резултати. Днешната присъда не е дефинитивна и прокуратурата разгласи, че ще стачкува пред Софийския апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР