Решаваща среща на лидерите от Европейския съюз за Брекзит започна

...
Решаваща среща на лидерите от Европейския съюз за Брекзит започна
Коментари Харесай

Решаваща работна среща за Брекзит на лидерите на ЕС

Решаваща среща на водачите от Европейския съюз за Брекзит стартира довечера в Брюксел. Британският министър председател Тереза Мей осведоми сътрудниците си за позицията на Лондон, а европейските водачи би трябвало да решат - какви ще бъдат идващите им стъпки, откакто седмици наред договарянията са в застой. Брюксел не изключва вид - Англия да напусне Европейски Съюз без контракт.

Според българският министър председател Бойко Борисов - това би бил най-лошият вероятен сюжет за всички.

Вечерята към момента не е завършила, като единствено министър председателят на Англия Телеза Мей си потегли от нея. Тя не беше поканена за цялата вечер, а единствено за началото, с цел да осведоми сътрудниците си, в случай че позицията на Англия е изменена.

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни сподели, че Тереза Мей не е показала нищо ново всъщност. Сега се чака европейските водачи да решат какво да бъде бъдещето на договарянията за Брекзит и има ли възможност излизането на Англия от Европейски Съюз да стане без съглашение, който би бил най-лошият вид и за двете страни.

Обсъждат се и вероятно удължение на директния интервал, който по първичното съглашение трябваше а бъде една година, само че в този момент може да бъде продължен на две години.

Всички тези неща следва да разберем по-късно.
 Мишел Барние: Нуждаем се от доста повече време за съглашение за Брекзит Мишел Барние: Нуждаем се от доста повече време за съглашение за Брекзит
Нуждаем се от доста повече време, с цел да реализираме съглашение за Брекзит, призна през днешния ден основният европейски договарящ Мишел Барние, представен от Ройтерс...

Българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че когато става дума за Брекзит, страстите би трябвало да правят отстъпка на желанието да се вземе положително решение за всички жители.
Бойко Борисов, министър-председател: Изключително е значимо за българските жители, които живеят във Англия и за британските в България, това са над 14 хиляди души, да намерим допустимо най-хубавия излаз за всички.  Заподозреният за убийството на Виктория Маринова към този момент е в България Заподозреният за убийството на Виктория Маринова към този момент е в България
Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров беше върнат в България от Германия. Самолетът от Франкфурт кацна на...

Преди вечерята за Брекзит Бойко Борисов имаше и диалози с сътрудниците си от ЕНП в централата на партията. Посланието, с което той отиде при тях, беше реакцията след убийството на журналистката Виктория Маринова - както той я назова - „ непремерена “ и „ прибързана “.
Бойко Борисов, министър-председател: Едно огромно „ извинявай “ от всички под ред... Как въз основата на подправени вести, на изявления се развихри сходна реакция и се очерни една страна. Защото ние не сме били нито в хипотезата на Малта, нито на Словакия.
Лидерите от ЕНП би трябвало да решат дали да поддържат за неин ръководител Манфред Вебер, каквато беше първичната концепция на ГЕРБ.
 © Българска телеграфна агенция
Премиерът Борисов разяснява и вероятните съветски хакерски атаки и изказването на Цветан Цветанов, че България евентуално ще изгони двама съветски шпиони.
Бойко Борисов, министър-председател: Цветанов постоянно е бил по-краен, прочетох какво е казвал, само че решенията ще ги вземаме ние. Към този миг това не стои на дневен ред, само че доста деликатно и с цялостния размер на службите работим по всеки един сигнал за хакерски атаки.
След вечерята за Брекзит довечера на следващия ден европейските водачи не престават с обичайна среща на върха, на която ще разискват въпроси за миграцията и сигурността.
 Работна вечеря за Брекзит с евролидерите - участва и министър председателят Борисов Работна вечеря за Брекзит с евролидерите - участва и министър председателят Борисов
Решаваща работна вечеря на водачите от Европейския съюз за Брекзит стартира довечера в Брюксел. Британският министър председател Тереза Мей ще показа мнение...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР