Решаваши часове в парламента в Скопие. Там продължават дебатите по

...
Решаваши часове в парламента в Скопие. Там продължават дебатите по
Коментари Харесай

Депутатите в С. Македония разглеждат френското предложение на фона на протести


Решаваши часове в Народното събрание в Скопие. Там не престават дебатите по така наречен френско предложение за отблокиране на договарянията с Европейския съюз.

За изявление на съвещанието се записаха 42-ма народни представители, а през вчерашния ден на трибуната минаха единствено пет. Гласуването ще се организира, откакто всички записани депутати се изкажат. Вчера ситуацията в залата ескалира, депутати от опозицията издигнаха плакати с думата „ НЕ “.

„ Аз, Димитър Ковачевски, съм македонец по рождение, знам едно, никаква хартия не може да отнеме моята еднаквост, език и история, които ме вършат македонец и за които почитам и поддържам. Да живее Република Северна Македония “, съобщи министър председателят на Северна Македония.

„ Този подправен документ не е документ, за който ще спорим. Ще го разкъсам тук пред теб и се надявам и искам този тон от късането на това листче, до момента в който си жив, да прониже ушите, които имаш и душите, които нямаш “, съобщи Дафина Стоянковска от ВМРО-ДПМНЕ.

Протестите не престават към този момент 12-и следващ ден. Вчера полицията е задържала 10 души за набези над служители на реда. В същото време Албания чака Северна Македония да излезе с решение за френското предложение, а министър председателят Еди Рама разгласи, че в случай че то не бъде признато, ще изиска делене на двете страни, с цел да може Албания да продължи към Европейския съюз след рухването на ветото от София.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР