Решаването на логически загадки заздравява връзките между мозъчните клетки и

...
Решаването на логически загадки заздравява връзките между мозъчните клетки и
Коментари Харесай

10 подвеждащи логически загадки

Решаването на логичен загадки заздравява връзките сред мозъчните кафези и усъвършенства когнитивните ни умения и паметта. Освен това тези загадки са ужасно занимателни! Така че с един патрон убивате два заека. Днес сме ви подготвили 10 забавни загадки, които са много лесни, само че единствено на пръв взор.

Бъдете деликатни към детайлите и проверете какъв брой бързо и тъкмо е логическото ви мислене.

1. Съпругата.

Вижте тази илюстрация. Коя от трите дами е брачната половинка на рокера?

Илюстрация: GraphicsRF.com / Shutterstock / акомодация: Обекти

2. Колко куба има?

Източник: Sandy Storm / Shutterstock

3. Бухалка и топка

Топка и бухалка костват 1,10 лв..

Бухалката коства 1 лев повече от топката.

Колко коства топката?

4. Детайлите

Източник: Shutterstock; акомодация: Obekti

Ако на 5 машини им лишава 5 минути да създадат 5 детайла, какъв брой време ще отнеме на 100 машини да създадат 100 детайла?

5. Езерото с лилиите

В едно езеро порастват лилии. Всеки ден броят на лилиите се усилва двойно. Нужни са 48 дни, с цел да се покрие цялото езеро с лилии. Колко време е нужно, с цел да се покрие половината езеро?

6. Свържи точките

Пред себе си виждате 9 точки. Използвайте 4 прави и непрекъснати линии, с цел да свържете всички точки. Можете да пресичате една точка единствено по един път.

7. Трите ключа

Източник: Shutterstock

В един затворен килер има лампа. През вратата не можете да видите дали лампата е светната, или не е, само че знаете, че в самото начало е била загасена. До вратата има 3 ключа. Един от ключовете включва лампата в килера. Можете да цъкате ключовете както си поискате, само че щом отворите вратата и влезете в килера, би трябвало да познаете с кой ключ светва лампата, като не можете повече да пипате ключовете. Как ще разберете кой е правилният ключ?

8. Ябълки и портокали

Източник: Shutterstock

Пред вас има 3 кутии. Върху първата кутия е написано, че съдържа единствено ябълки, върху втората е написано, че съдържа портокали, а върху третата е написано, че съдържа и ябълки, и портокали. За страдание, и трите кутии са надписани неверно и вие би трябвало да поправите това неразбирателство. Не можете да надникнете в кутиите, само че можете да поискате по един плод от всяка кутия, с цел да решите загадката. Как най-бързо и с минимум ходове ще разбере какво има във всяка кутия?

9. Пясъчните часовници

Източник: In-Finity / Shutterstock

Пред вас има 2 пясъчни часовника. Единият часовник отмерва 7 минути, а другият – 4 минути. Как ще отмерите тъкмо 9 минути, като употребявате пясъчните часовници?

10. Седемте свещи

Снимка: Pictures_for_You / Shutterstock

Пред вас има една торта със 7 свещи, подредени в кръг. Трябва да изгасите и 7-те свещи, само че изискването е: когато изгасите една свещ, свещите от двете ѝ страни също ще се изгасят. Ако духнете върху към този момент изгасена свещ, тя ще се възпламени, а свещите от двете ѝ страни също ще се трансформират – ще се възпламенят, в случай че са били изгасени, и ще се изгасят, в случай че са били запалени. Каквото и да вършиме върху една от свещите, това се отразява и на свещите от двете ѝ страни. След като знаете това, с какъв брой духвания най-бързо ще изгасите свещите? Малка подсказка – в случай че духнете върху една свещ два пъти, няма да постигнете нищо, тъй като ще я върнете в изходното ѝ състояние, в случай че духнете 3 пъти върху една и съща свещ, е същото като да духнете един път.

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР