Ресайкъл Компани ЕООД, заявило инвестиционно намерение за строителство на цех

...
Ресайкъл Компани ЕООД, заявило инвестиционно намерение за строителство на цех
Коментари Харесай

Оттеглят инвестиционното намерение за строителство на цех за олово в Стара Загора

" Ресайкъл Компани " ЕООД, декларирало капиталово желание за строителство на завод за произвеждане на олово в старозагорския кв. Административнопроцесуален кодекс, се отхвърля от реализацията му . Официалната си позиция по проблема сдружението е изпратило до Радио Стара Загора. От нея излиза наяве, че основаното през юли 2017 година сдружение има главен предмет на активност преправка и преработване на боклуци и в екипа му са " привлечени одобрени експерти в региона на екологията, физиката, ръководството на отпадъците и опазването на околната среда ". Проектите му са " осъществени под прецизния надзор както на държавните институции, по този начин и на частни лаборатории, за да се предотврати, понижи или ограничи нездравословното влияние на отпадъците върху човешкото здраве и околната среда ".
В позицията се изяснява, че капиталовото предложение „ Изграждане на завод за произвеждане на олово ” е стартирало през 2017-а и в създаването му са взели участие " водещи специалисти - еколози, икономисти, адвокати и така нататък Във всеки един стадий от развиването на плана , същият беше координиран с способените локални и държавни органи , а в значително случаи бяха съобразявани и оферти, които постъпваха от обособени жители ". От " Ресайкъл Компани " ЕООД показват, че преди плануваното за 10 юни публично разискване на предлагането е " подета отрицателна медийна акция ", която се е отразила и на настройките на обществеността за реализацията на плана. " Стигна се до там, че Община Стара Загора промени своето позитивно мнение за построяването на цеха, като единствено преди няколко дни уточни, че капиталовото желание е безусловно недопустимо ", се споделя в позицията. За сдружението " е изцяло необяснима промяната на позицията на един от главните участници в съгласувателната процедура - Община Стара Загора, която единствено в границите на 4 месеца дава две радикално противоположни мнения, свързани с реализацията на плана ".
Предвид изложеното в позицията се декларира, че " бъдещата реализация на плана става безпредметна , и вследствие на това, ние заявяваме нашето отдръпване от оповестеното капиталово желание ". От сдружението обаче ще търсят обективна отплата на " осъществените разноски, както и пропуснатите изгоди " .
Пълния текст на позицията може да бъде забелязан тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР