Републиканците в Сената на САЩ блокираха резолюцията Зеленият нов курс,

...
Републиканците в Сената на САЩ блокираха резолюцията Зеленият нов курс,
Коментари Харесай

Републиканците в Сената на САЩ блокираха „Зеления нов курс” на демократите

Републиканците в Сената на Съединени американски щати блокираха резолюцията " Зеленият нов курс ", която приканва Вашингтон да изостави потреблението на изкопаеми горива като част от битката против климатичните промени, осведоми " Ройтерс ".

Демократи оповестиха, че републиканците възприемат гласуването за битка с климатичните промени като политически номер.

57 сенатори гласоподаваха срещу резолюцията в 100-местния Сенат, 43 демократи се въздържаха, с цел да се избегне поддържане или отменяне на документа.

" Зеленият нов курс ", импортиран през предишния месец от демократите, бележи първи опит за установяване на законодателство за държавни вложения за произвеждане на възобновима сила, инфраструктура и обществени стратегии.

Демократи разясниха, че проектът, който е подсилен от множеството претенденти за президент на партията, е имал за цел да ускори дебата по време на президентската акция през 2020 година за климатичните промени, до момента в който в това време се уголемява стопанската система.

Но водачът на болшинството в Сената Мич Макконъл беше заставен да провежда гласуването преди проектът да получи късмет за народен спор или чуване в Конгреса.

Републиканците използваха гласуването в опит да всеят раздори измежду демократите и да обвинят Демократическата партия, че се насочва към социализъм и крайни политики.

Резолюцията имаше за цел да форсира прехода на американската стопанска система от изкопаеми горива към зелена сила. Името на документа идва от " Новия курс " на президента Франклин Рузвелт, който оказа помощ на Съединени американски щати да излезе от икономическата меланхолия с всеобщи държавни вложения.

Демократът Едуард Марки, който разкри проекта с Александрия Окасио-Кортес, съобщи пред публицисти, че Макконъл и републиканците " не съумяха да схванат...че " Зеленият нов курс " не е резолюция, а гражданска война ".

Някои демократи в Сената се оповестиха срещу резолюцията, защото е била прекомерно скъпа. Но те гласоподаваха с болшинството демократи, с цел да покажат, че партията е единна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР